Bila ada anak kecil, banyak perkara yang terpaksa anda korbankan. Menontong wayang salah satu hobi untuk berehat yang terpaksa anda lupakan sejenak bila sudah punya anak kecil. Nak menonton mid night jangan mimpilah ya. Kenalah berkorban hingga anak sudah pandai menonton sama-sama. Itu sahaja jalannya.

Jangan sedih dan jangan kecewa berterusan kerana di sini anda boleh menonton dengan anak-anak tanpa rasa ragu-ragu. Di mana? MBO The Starling Mall, Damansara Utama, Petaling Jaya membangunkan sebuah panggung khusus untuk anda dan anak-anak kecil anda. Jadi dapatlah menonton sama-sama tanpa rasa bersalah dengan anak-anak. Tak gitu?

Di sini terdapat empat jenis panggung yang cukup hebat bagi anda merehatkan diri bersama keluarga di hujung minggu. MBO Kecil, Panggung MX 4D, Premier Hall dan juga Big Screen Hall adalah empat panggung yang cukup eksklusif buat anda. Paling menarik tentunya MBO Kecil yang buat anda rasa selesa menonton bersama anak-anak.

 

MBO Kecil

Mungkin anda tidak pernah terfikir untuk menonton wayang seperti berada di ruang tamu rumah, sambil melihat anak-anak bermain di hadapan televisyen. Di MBO, The Starling Mall ini, sebuah panggung kecil yang diberi nama MBO Kecil disediakan khusus untuk anda dan anak-anak kecil, seolah-olah berada di rumah, malah lebih selesa untuk anda dan keluarga.

Di dalamnya, selain kerusi standard untuk ibu dan ayah menonton wayang, turut dilengkapi sebuah taman permainan kanak-kanak di bahagian bawahnya. Ini membolehkan anak-anak yang sudah hilang fokusnya pada cerita yang ditayangkan, boleh bermain dengan selamat di dalam kawasan yang sama. Ibu ayah pun boleh sekali sekala melihat anak-anak bermain dengan bebas.

Bukan itu sahaja, malah panggung yang pertama di Malaysia ini turut memuatkan sofa bed dan big bean khusus untuk keselesaan anak-anak dan ibubapa. Malah lampu juga sentiasa terpasang bagi membolehkan ibubapa memantau pergerakan anak-anak mereka sambil menonton.

MX 4D

Tidak hanya MBO Kecil, Panggung MX 4D, Premier Hall dan juga Big Screen Hall turut menarik perhatian anda yang inginkan kelainan dan kepuasan sambil menonton. MX 4D dengan kerusi yang boleh digerakkan 360 darjah pasti buat anda cukup teruja. Di tambah pula dengan kesan visual seperti bau asap, air, vibrate dan angin yang datangnya daripada kerusi hebat ini. Menariknya tiket yang di tawarkan untuk panggung MX 4D ini hanyalah serendah RM20 sahaja.

Disebabkan kehebatannya, hanya cerita-cerita tertentu sahaja yang ditayangkan di sini. Hanya filem bersifat box office dan lebih-lebih lagi jenis filem aksi yang hebat sahaja dipertontonkan di sini. Yelah rugi pula kalau tengok filem biasa tanpa aksi hebat. Tak bergerak pula kerusi tu nanti!

 

Big Screen Hall

Big Screen Hall pula memuatkan lebih 300 orang pengunjung dalam satu masa dan panggung ini juga merupakan panggung terbesar di Malaysia. Selain skrin besar yang hebat, ia juga lengkap dengan sistem bunyi dan pencahayaan yang berkualiti tinggi, selaras dengan kehebatannya. Filem box office pastinya pilihan utama untuk dipertontonkan di sini. Jom sama-sama rasa menonton di dewan besar!

 

Premier Hall

Premier Hall usah dilupakan kerana ia sangat istimewa untuk mereka yang inginkan privacy. Setiap kerusi lengkap dipasang dengan kulit yang lembut dan selesa. Malah setiap kerusi boleh dilaraskan mengikut keselesaan pengunjung. Tidak hanya disitu, anda boleh memesan makanan di luar kaunter khas dan pelayan akan membawakan kesemua makanan yang dipesan terus ke kerusi anda. Senang cakap kalau tonton wayang disini seumpama menonton di atas katil di rumah kita. Cukup selesa dan privacy!

Selain kelebihan empat panggung khas ini, di sini merupakan panggung MBO terbesar dan terhebat di Malaysia. Jumlah 10 buah panggung yang disediakan pastinya cukup buat anda puas hati. Kawasan yang cukup luas di tambah dengan kaunter membeli tiket yang banyak dan besar membolehkan pengunjung beratur untuk membeli tiket dengan lebih selesa.

Sebuah kafe khas bersifat eksklusif, Kafecito, juga diwujudkan oleh MBO, khusus untuk anda melepaskan lelah sebelum masa tayangan filem bermula. Dapatlah anda bersantai bersama rakan seketika.

King’s Candy, sebuah kiost kecil menjual beraneka gula-gula dan coklat pastinya turut menjadi perhatian anda. Di sini segala himpunan candy dapat anda perolehi dengan harga cukup berbaloi.

 

Sumber : http://keluarga.karangkraf.com dan google (gambar)

Komen dgn Fesbuk

komen