Image

Tips

Petua Untuk Elak Anak Kencing Malam

By  •  Tips, Facts

Mesti ada segelintir ibu bapa diluar sana yang berhadapan dengan masalah dimana anak-anak mereka mengalami masalah kencing ketika tidur atau lebih dikenali dengan nama ‘kencing malam’. 

Tetapi …
Read More

Kebaikan Kunyit 7 Dalam 1 Untuk Kecantikan Kulit

Secara jujurnya, kalau anda betul menghayati segala bahan makanan yang ada di dapur anda mesti anda akan rasa  ‘pergh! jimat betul duit aku’. Yela mana tak jimatnya kalau …
Read More

Petua Memanjang Dan Melebatkan Bulu Mata

Jauh disudut hati setiap individu mesti ada yang inginkan bulu mata yang panjang dan lebat kan? Bila bulu mata panjang dan lebat, kawasan mata mesti akan nampak lebih …
Read More

Tips Kecilkan Lengan Yang Berlemak Atau Gelebeh

Mesti ada segelintir daripada pembaca abangbrian.com ini berdepan dengan masalah lemak di bawah lengan kan? Haa jangan ingat orang berbadan besar sahaja yang ada masalah ini, orang kurus …
Read More

Petua Menghilangkan Sakit Ulser

Benda yang paling akan membuatkan mood anda ‘turn off’ bila anda terpaksa berhadapan dengan sakit ulser pada bibir anda. Mana tak nya, nak bercakap pun susah apatah lagi …
Read More

5 Bahan Untuk Menghilangkan Parut Jerawat. No 4 Baru Tahu!

By  •  Tips, Facts

Tahu tak benda apa yang paling ‘pantang’ kalau timbul atas kulit wajah? Haa jawapannya adalah JERAWAT! Arghh!! Stress nya kalau tiba-tiba jerawat akan timbul atas muka. Timbul tu …
Read More

Petua Untuk Menaikkan Berat Badan. No 1 Sangat Penting!

Haa disebabkan terlalu ramai yang request untuk Abang Brian kongsikan tips untuk menaikkan berat badan, so entri kali ini Abang Brian akan tunaikan permintaan anda ye.

5 Tips Hilangkan Bisa Ikan Keli
5 years ago

5 Tips Hilangkan Bisa Ikan Keli

By  •  Tips

Ikan keli dan ikan sembilang mempunyai bisa yang berupa duri di sirip kiri dan kanan. Jika sengatan ini terkena pada manusia boleh menyebabkan bengkak dan kesakitan yang teramat sangat. Oleh yang demikian, adalah penting untuk mengetahui cara menanganinya. Berikut adalah beberapa tips hilangkan bisa ikan keli . Read More